[subcontent;block=div] [subcontent.content]

MAGISCHE ENERGIE BIJ INTER SCALDES | WILLEM KOOL | STAN HUYGENS JOURNAAL

Datum: 13-05-2011

De vrouw van Cédric Emilie met Ine Goossens van Just Add Wine en Francien van ErmenCaptains of Gastronomy Cees Helder en Gerrit GrevelingDat moeten we vieren! Trouwens deze foto komt in de Telegraaf!

download pdf De Telegraaf Stan Huygens Journaal Magische energie bij Inter Scaldes 13 mei 2011 

Nieuwsgierig naar de fotoreportage? Klik hier...

MAGISCHE ENERGIE MET CHAMPAGNE ROSES DE JEANNE BIJ MANOIR INTER SCALDES

DIT IS KOKEN OP HET NIVEAU VAN DRIE STERREN

"Jannis is er helemaal klaar voor. Dit is koken op het niveau van drie sterren¨, fluisterde de eerste Nederlandse driesterren chef ooit, Cees Helder. Hij had het over twee-sterren chef Jannis Brevet van Restaurant Manoir Inter Scaldes(**) in Kruiningen. En terecht, het was hemels zinneprikkelend. Hij kookte met ongelooflijke finesse, had onwaarschijnlijke combinaties en spreidde een fijnzinnigheid ten toon, die je alleen bij de allerbesten, zoals Jonnie Boer en Sergio Herman tegenkomt.

SYMBIOSE VAN PERFECTIE EN BEVLOGENHEID

Toen ik samen met de getalenteerde Amsterdamse ontwerper Edward van Vliet per helikopter van de helihaven Amsterdam naar de eigen landingsplaats van Inter Scaldes vloog, konden we niet bevroeden wat voor spectaculaire, culinaire lunchmiddag het zou worden. Het was een symbiose van perfectie en bevlogenheid. Jannis schotelde een exclusief gezelschap fijnproevers twaalf gangen voor ter gelegenheid van de Nederlandse presentatie van de revolutionaire Champagnes Roses de Jeanne van de biologische wijnmaker Cédric Bouchard. Zowel Jannis als Cédric behoren zonder twijfel tot de absolute top in hun werk.

GAULT MILLAU

De Fransman werd in 2008 door de Gault Millau gids gekozen tot beste wijnmaker van de Champagnestreek. Hij werkt niet met pesticiden, voegt geen suikers toe en maakt daardoor een Champagne waarvan de mousse vol levenskracht zit, licht is en schitterende aroma's heeft. Sinds 2000 verschijnen de eerste Champagnes die nu jaarlijks 15.000 flessen opleveren. Iedereen wil deze hebben.

RENÉ REDZEPI VAN NOMA IN KOPENHAGEN

"Ze geven energie. Het zijn Champagnes met een ziel die passen bij een keuken met een ziel", zei wijnkenner Ine (Droogh) Goossens van Just Add Wine. Ook René Redzepi van Noma in Kopenhagen, momenteel het beste restaurant ter wereld, voert de perfecte Champagnes van Bouchard. Ook heeft hij enorme waardering voor Jannis. Niet voor niets belt hij soms of Jannis stageplaatsen voor zijn Chefs heeft.

SUPER! HET WAS AF!

Bij de lunch aten we bijvoorbeeld als gerecht rauwe Jacobsmosselen, rozen, pecannoot en avocado, terwijl de heerlijke Roses de Jeanne Coteaux Champenois Le Creux d'Enfer Chardonnay 2008 erbij werd geschonken. De rauwe mossel knisperde van versheid en smolt op de tong. En wat te denken van oesters, merg, vleesjus, zuurkool en pastinaak met een Roses de Jeanne La Bolorée Pinot Blanc 2006. Super! Of heel malse asperges met mousseline en truffel gecombineerd met een Roses de Jeanne Les Ursules Pinot Noir 2002. Het was af! 

download pdf De Telegraaf Stan Huygens Journaal Magische energie bij Inter Scaldes 13 mei 2011 

Persartikelen verleden

Eten voor Gevorderden | Het Mes van Meij | Algemeen Dagblad 

't Koetshuis voegt zich naar de melodie der seizoenen | Wina Born

Het sprookje van Ine´s Koetshuis | Ton de Zeeuw | De Telegraaf

Auteur: Willem Kool | De Telegraaf | Stan Huygens Journaal